Vasárnap, 2024-05-19, 11:28 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

ﱢﱟﱞﱡ۩ﱡﱞﱟﱢَTiӚstOﱢﱟﱞﱡ۩ﱡﱞﱟﱢَ

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Általános » Mielõtt regisztrálsz, kérlek olvasd el a FAQ-t(Szabályzat!) » F.A.Q
F.A.Q
MaFFiDátum: Vasárnap, 2010-06-06, 9:04 PM | Üzenet # 1
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 1
Kitüntetések: 0
Hírnév: 500
Állapot: Offline
Ez az iromány azért született, hogy segítse az új felhasználók (továbbiakban csak user/userek) beilleszkedést a fórum közösségébe.

Elõször is egy kis illemtan (netikett):
Ezek a szabályok nem csak erre a fórumra, hanem nagy általánosságban az interneten is érvényesek (chat, levelezés, levelezõ listák)

1. A folyamatos nagybetûvel írás olyan mintha kiabálnál! Ezt soha ne tedd.

2. Egy kis smiley tan. A smiley-k azért születtek, hogy a szövegnek egy plusz tartalmat adjanak, azaz smiley-k használatával sokkal kifejezõbb lehet ugyan az a szöveg mint nélküle. Azonban vigyázz a használatukkal, ugyanis még a smiley-k sem képesek egy éles, bántó megjegyzés élét elvenni. A szövegértelmezése mindenkinél attól függ, hogy ki írta, mert mindenki másképp értelmezi, amit esetleg a barátai írtak és megint másképp amit esetleg egy vadidegen ember írt. Azaz ami az egyik embertõl viccnek számít az a másiktól lehet sértésnek hangzik. A smiley-kat mértékkel használd.

3. Ha esetleg egy hozzászólás erõs érzelmeket (azaz nagyon felidegesített) váltott ki belõled akkor inkább próbálj lenyugodni mielõtt hozzászólnál. Így elkerülhetõ a heves vitatkozás a fórumon. Ezzel nem csak magadat kíméled hanem a többi usert is.

4. Lehetõleg tartózkodj a trágár szavak használatától, mások sértegetésétõl, fõleg ha az adott illetõt nem ismered. Azért mert te valamint jó poénnak tartasz, az nem biztos, hogy nála is hasonló reakciókat vált ki. Ha megsértettek, akkor azt tedd szóvá, ne tartsd magadban. De kultúrált módon tedd!

5. Inkább kérj, ne követelj. Ha követelõzöl azzal kivívhatod a közösség tagjainak ellenszenvét ami csak neked jelent majd rosszat illetve hátrányt.

6. Ez egy közösség. Nem magunkért, hanem egymásért vagyunk (mert errõl szól minden fórum). Ha tudunk segítünk egymásnak, ha tudsz te is segíts másoknak.

7. Ha kérsz valamit, akkor nyilvánosan ne adj meg e-mail címet (mert esetleg kellemetlen meglepetés érhet majd, hiszen soha nem tudhatod kik járnak erre) valaki biztosan adni fog egy linket legalább vagy egy kimerítõ választ.

8. Az új topic nyitásának szabályai: Ha új topicot akarsz nyitni, akkor elõbb nézz körül, hogy nincs-e hasonló, ha van, akkor oda írj, ha nincs akkor már nyugodtan nyithatsz újat, ellenkezõ esetben számolj azzal, hogy az elsõ adandó alkalommal valamelyik moderátor törölni fogja. Új topic-ot a megfelelõ helyen nyiss, segítve ezzel a moderátorok munkáját! Figyeljetek oda, hogy az idézeteknél (quote/válasz) csak azt a részt idézzétek amire a hozzászólásotok vonatkozik. Elég idegesítõ ugyanazt a szöveget látni 4-5 hozzászólásban. Lehetõség szerint csak mûködõ, a Fórumon korábban meg nem jelent linkeket helyezz ki! Aki nem így tesz, az min. 10% warn-ban részesül!

9. A nõi szoba kizárólag hölgyek számára van fenntartva. Kérek minden férfitársamat, hogy ezt tartsák tiszteletben és oda ne írjanak!

10. Kéréseket a Request részbe írjátok ellenkezõ esetben az adott hozzászólást/topic felszólítás nélkül törlik jobb esetben csak áthelyezik az adminok vagy a moderátorok, magadra vonva ezzel haragjukat.

11. Tilos a Fórumban bármilyen közvetlen letöltést lehetõvé tévõ link elhelyezése! Az ilyen jellegû linkeket kizárólag CODE-ban szabad elhelyezni! A szabályzat ezen pontjának megsértése idõleges bannolást von maga után!

12. Ha valamit ki szeretnél linkelni, elõtte a keresõ funkció használatával ellenõrizd, hogy nem került-e már korábban az oldalon feltüntetésre. Ha még nem volt, akkor linkelés elõtt ellenõrizd, hogy mûködik-e!
13. Ha már nem mûködõ linket találsz a Fórumon, akkor azt a 'Jelez' gomb használatával értesítsd az adminokat/moderátorokat.

14. A Fórum levelezõrendszerét tilos spam jellegû üzenetek továbbítására felhasználni. A Szabályzat ezen pontjának megsértése, a felhasználó bannolását vonhatja maga után.

15. Lehetõség szerint ne szidjátok az Adminokat vagy a moderátorokat. Mi tesszük a dolgunkat, még akkor is, ha ez valakinek esetleg nem tetszene. Ellenkezõ esetben ismételten csak számíthatsz haragjuk magadravonására.

A szabályok el nem olvasása (illetve tudomásul nem vétele) nem mentesít a felelõsség alól, ha vétettél a szabályok ellen. A szabályok durva megsértése esetén a vétkesek hozzászólási jogát min. 3 napra felfüggesztjük, mely idõtartam alatt a Büntetõszázad csoport vendégszeretetét élvezhetik. Ismered a mondást: Megszoksz, vagy megszöksz.

Üdv.: MaFFi

 
Fórum » Általános » Mielõtt regisztrálsz, kérlek olvasd el a FAQ-t(Szabályzat!) » F.A.Q
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: